mandag 3. mai 2010

The Helsinki School


Tirsdag 27. april var klassen på utstillingen "The Helsinki School" på Rogaland kunstmuseum. Ti fotografer fra en kunstskole i Finland var blitt gitt den store æren av å bli gitt plass i denne utstillingen. De ti kunstnere hadde alle sine spesielle særtrekk og egne konsepter. En var inspirert av arkitektur, en av former og farger, ei av "undertrykte kvinner, en av kontrollert natur, osv. Jeg syntes det var en svært interessant utstilling. Det var svært varierte temaer og var av større estetisk verdi enn tidligere utstillinger.
http://www.helsinkischool.fi/


Vi lærte at det finnes tre typer bilder: kunstneriske, reportasje og dokumenterende. Reportasjebilder er bilder som gjerne skal innformere om en hendelse eller noe, gjerne i en avis eller andre medier. Dokumenterende bilder er bilder som skal visuelt forklare noe, som en prosess. Bilder som kunstuttrykk er bilder som er for kunsten sin del.
På utstillingen såg vi at det kan være vanskelig å se skillet mellom disse typene.
Bildene som handlet om å kontrollere naturen kan regnes som reportasje bilder for en kommende verden hvor naturen er så dyrebar og eksotisk at den må beskyttes med store menneskelige inngrep.
Andre bilder var som dokumentasjon på en innstalasjon, men kan også bli sett på som kunst i seg selv. Noen bilder var også ren kunst og ikke blandet med de andre typene.
Bilder vi i dag finner som dokumentasjon eller reportasje kan også være svært kunstneriske.

Bildene er tatt av Anne Lene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar