onsdag 3. februar 2010

Mine Topp 10

Her er min tredje innlevering av mine topp 10 bilder. Temaene for denne gangen var vinter, arkitektur, portrett, serie og striper. Alle untatt bildene bortsett fra portrettbildene er tatt med et FinePix kompaktkamera. Portrettbildene er tatt med et Micon D40 kamera.

Dette bildet av snø syntes jeg var svært spennede på grunn av de spennende formene med spill av lys og skygge. Den skarpe teksturen av snøkrystaller gjør det og mye mer spennede. Jeg la til litt blått for å senke temperaturen i bildet. Vinter kategori.

Dette bildet er tatt fra et fjell i Bø i Telemark. Det var en nydelig kveld med farge spill på himmelen med kontraster på den blå, kalde, snødekkte jorda. Fargene er litt forsterket og et forstyrrende skitrekk i bakgrunnen og en stolpe i forgrunnen har blitt fjerna fra bildet. Jeg har desverre mista originalen og kan derfor ikke vise de små endringene. Dette plaserte jeg under kategorien vinter.

Dette er et bilde tatt av takkonstruksjonen i rogaland museumet. Det hører til stripe kategorien. De vannrette linjene brytes av de diagonale linjene i en buet komposisjon. 

Dette bildet er tatt i Sirdal under en hyttetur med noen venner. Lyset faller sterkt over de snøkledde fjellene, men når ikke helt ned i dalen. Den følelsen det gir til denne dalen passer godt til opplevelsen av å gå i denne kalde dalen.

Dette bildet av Miriam i fotostudioet på skolen. Ble svært spennede takket være modelens kreativitet. Legg merke til teksturene, mønstrene og livet i plagget og håret mot den rene, hvite bakgunnen. Dette bildet tilhører portrett kategorien.Her er to par bilder av noen flotte fjell i Figgjo. Ideen var her å se på forskjellen mellom et høstbilde og et vinterbilde av de samme fjellene. Jeg er spesilet glad i det øverste paret med sin glatte form med en skjoldformet fjelltopp oppå. Lyset er kaldest på det øverste vinterbildet og litt varmere på det andre vinterbildet. Høstbildene er grønnere og varmere. Utfordringen med disse bildene var å ta vinterbildene fra akkurat samme plass, over et år etter høstbildene. Bildene hører til serie kategorien.


Her er et livlig bilde av Ida. Det er tatt i fotostudioet på skolen. Det har en diagonal komposisjon med litt ekstra plass over hodet for Ida til å fly inn i. Dermed kan det bli litt bevegelse i bildet. I dette portrettet har jeg klart å utelukke mye av skyggen i bakgrunnen slik at motivet får et fint lys og bakgrunnen blir nøytral. Kategorien er portrett.

Dette bildet (igjen over Figgjo) er tatt ved solnedgang. I forgrunnen er det grener som rammer inn halve bildet. Lenger bak kommer de mange ulike høydene i ulike lag og blåtoner. Bakerst ligger en fjellrekke som er så langt borte at den nesten er usynlig. Himmelen står som en lys og varm kontrast til den kalde mørke bakken. Kategorien er her vinter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar