tirsdag 1. desember 2009

Mine Topp 10

Idag (Tirsdag 1.12) har vi innlevering av 10 foto. Her er mine 10 utvalgte. Alle bildene er tatt med et FinePix kompaktkamera. Jeg lærte at de ikke var lett å finne et bra motiv av vær.


I dette bildet har jeg fremmet motsetningene mellom lyset på himmelen og i det reflekterende vannet mot de mørke steinene og trærne rundt elva (Figgjoelva). Fargene er svekket for å gi det et uttrykk av udødeliget. Det er likevel ikke helt svart/hvitt og er derfor blitt satt i kategorien lys, siden lyset er veldig viktig for hovedmotivet i bildet, elva. Bildet er delt i tre deler. Hoveddelen er den store, sterkt reflekterende flata i bunnen av bildet. Den øvre halvdelen er delt i en mørk nedre, og en lys øvredel.I dette bildet har jeg også lagt vekt på den nydelige refleksjonen i vatnet denne høst morningen. De mørke endene som blir en kontrast til de lyse vatnet blir støttet av en mørk refleksjon fra et fjell oppe til venstre. For å gi bildet et enkelt og harmonisk uttrykk har jeg plassert endene i det gyldne snitt.
Denne velger jeg også å legge i kategorien lys.Jeg likte godt dette bildet på grunn av den store variasjonen av teksturer og farger. I forgrunnen er det en spennende stein som er sølvaktig fremderst og går mot det mer kjedelige gråe. Den er dekket av grønne, frodige blad, og noen spennende røde blad som kontrast til de grønne. I bakgrunnen er en hvit trevegg som blander inn det urbane i et bilde som ellers gir et naturlig uttrykk. Bladene som klatrer på veggen lager en sammenfletning av natur og kultur.
Komposisjonen er svært spennede pågrunn av den diagonale linjen steinen og vegetasjonen danner, og blir forsterket av de vannrette linjene i plankene.
Dette bildet plasserer jeg i "valgfritt"Dette bildet tenkte jeg kunne symbolisere en himmel utenfor vår himmel. I forgrunnen er det mørke skyer som kan være symbol på den tyngende verden, men bak de tunge skyene finnes en lysere verden. Jeg valgte å gi bildet en flat og rolig komposisjon og fremmet lyset i bakgrunnen for å fremme dette budskapet mitt.
Jeg legger dette bildet i kategorien lys.Dette bildet har jeg satt til kategorien lys for sin nydelige kontrast mellom det kalde vannet og den oppståtte solen. tåke effekten gir bildet en svært spennende atmosfære.Dette bildet viser en dramtisk morgen over hjem"byen" min Ålgård. Utenom å endre utklippet og øke lyset litt er ingenting endret. Den ekstremt dramatiske himmelen er helt ekte. Bildet er delt i en varm, liggende himmel og et våknende, glitrende boligområde.Dette bildet er og et vær bilde som viser en bedre, syvende himmel, forbi den mørke tilværelsen som ligger oss nærmest.
Dette bildet ble tatt en mørk kveld på sørlandet. Jeg var med bror min som er proff fotograf og tok bilder med ham. Vi brukte for det meste hans kamera, men har ikke ennå lagt de bildene på min maskin. Dette bildet, som ble tatt med mitt kamera, er et av de få som eg har for øyeblikket. Det viser den dramatiske atmosfæren ved sjøen denne kvelden.
Jeg har satt kategorien til vær.I dette bildet har jeg lagt vekt på kyrne som står i et innteressepunkt. De har sterke svarte og sterke lyse felt som gjør dem spennende mot det gråe tomme miljøet de er i. Bildet går under kategorien svart/hvitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar