tirsdag 29. september 2009

Mine Topp 10

Jeg har valgt ut 10 bilder som skal vurderes av læraren. Alle bildene er tatt med et FinePix kompaktkamera. De er plassert i 4 ulike kategorier: frukt og grønt, høst, dyr, komposisjon.


Det er en mango på et marmor bord og kan minne om renesanse.  Den røde mangoen har et fint komplementær skjær på venstre side. Bakgrunnen er nøytral og behagelig og fremmer dermed mangoen.
I bildet er det lagt til farge og lys, og det er litt beskåret.
Kategori: Frukt og GrøntDette bildet er også lagt under "frukt og grønt". Det er egentlig noen bær på en busk/blomst. Den kunne også vært under komposisjon. Den har en omkransende og omsorgsfull komposisjon. Den har en spennende kontrast med den strame muren i bakgrunnen og det rød-fiolette mot det grønne. Det er også en gjentakelse av lyse felt i bær, blader og hvite flekker på muren.
Jeg har fremmet de grønne og det rød-fiolette.
Kategori: Frukt og GrøntDette er et bilde av lys som kommer opp under taket på en låve. Jeg har forsterket kontrastene for å fjerne alt bortsett fra det innkomende lyset. Dermed ble det svært abstrakt.
Kategori: KomposisjonDette er bilde av lys som kommer gjennom veggene på en låve. Igjen er kontrastene stilt opp. Lyset er også gjort kaldere og gir det en følelse av hardt, gjennomtrengende hagl.
Kategori: KomposisjonDette er en stein med askebelagt side. Det er tatt ved Hå gamle prestegard. Den har et svært spennende og gammeldags uttrykk med sterk kontrast mellom det mørke nede til venstre og det lyse oppe til høyre.
Kategori: HøstDette bildet er også tatt ved Hå gamle prestegard. Det er gjort breiere og lysere for å gi det en følelse av ro. Fugler er ofte symbol på fred og frihet og det er nettop det jeg har prøvd å få fram her.
Kategori: DyrDette bildet valgte jeg fordi det hadde et grøsseraktig uttrykk som jeg ikke fant i noe annet av mine bilder. Den inneholder skrålinjer, fangende linjer, utfoldende linjer og "hår". Kan minne om døden som høsten innebærer.
Kategori: HøstDette er et bilde jeg tok en morgen i Sirdal. Det er vår kjære nasjonalfugl. Jeg har svekket fargene og fått inn mer lys for å lage et sterkere skille mellom vannet og steinene den sitter på.
Kategori: DyrDette er bilde av tresopp på en stubbe. Den fiolette fargen er fremmet for å gi soppen et magisk uttrykk.
Kategori: HøstDette bildet er tatt en morgen utenfor hvor jeg bor. Fargene er forsterket og har gitt bildet et ekstremt dramatisk uttrykk. Jeg liker godt komposisjonen i bildet. Svart linje i bunnen, voksende rød himmel og et skjær av lys gjennom skydekket.
Kategori: Høst/Snapshot

1 kommentar:

  1. Tenkte å kommentere litt på din blogg også, siden du er så flink til å kommentere på min :D

    Du er en utrolig dyktig fotograf du! Mange fine bilder her. Likte spesielt godt bildet av himmelen - dramatisk og intens!
    Bildet av fuglene var også delikat og nydelig. Det skulle jeg hatt på veggen!

    SvarSlett